Fiind un mare fan al filmelor Tarantino am zis că e nevoie mare să urmăresc The Man with the iron Fists ca să-l văd pe Russell Crowe cum se luptă corp la corp cu o duzină de chinezoiaice dezbrăcate și pe Lucy Liu dezlnțuită, poate repetă performanța din Kill Bill.
Un alt motiv pentru care doream să văd pelicula e pentru că joacă RZA, icoana și maestrul Wu-Tang Clan, iar în acest film el a produs coloana sonoră împreună cu The Black Keys, o trupă ce trebuie neapărat ascultată.
Acum să facem o incizie în măduva filmului și să vă zic unde și de ce mi-a pierit entuziasmul căpătat în timp ce așteptam marea lansare.

S-o luăm în ordine crescătoare:
1 – Filmul NU este produs de Tarantino, ci doar promovat de el pentru că se are bine cu RZA datorită colaborărilor anterioare.
2 – RZA joacă teribil și nu înțeleg de ce, pentru că în ultimul sezon de Californication a făcut o treabă excelentă interpretându-l pe Mr. Apocalipsă
3 – filmul e un ripoff după următoarele titluri:
Kill Bill = Scenele de luptă.
Crouching Tiger Hidden Dragon = Efectele speciale, doar că mult mai proaste.
Afro Samurai = Soundtrack-ul ce din păcate nu s-a adaptat imaginilor, așa cum s-a întâmplat în animația la care tot RZA a compus soundtrack-ul și pot zice că acolo a făcut o treabă extraordinară!
Sukiyaki Western Django = o parte din poveste și personaje, păcat că nu a folosit un platou asemănător, ar fi avut numai de câștigat.
4 – prea mult slowmotion ce pune în evidență scenele prost regizate. Dacă filmul ar fi rulat la frame-urile normale, poate că nu aș fi avut timp să mă plictisesc și să observ toate costumele proaste, machiajul exagerat și platoul ieftin pe care joacă.
5 – unele scene sunt exagerate într-un mod…nu știu cum s-o spun…pur și simplu nu arată bine, nici chiar pentru ochiul meu format pentru a accepta SF-ul. Aici sunt sigur că RZA a vrut să aducă la viață o bucățică din imposibilul realizat cu seria Afro Samurai(de exemplu scena asta), dar nu este pus în scenă așa cum trebuie și nici nu cred că poate s-o facă așa cum trebuie. Singurul film unde am văzut că animația poate fi interpretată de actori a fost Scott Pilgrim vs. the World.
6 – personajele nu sunt destul de bine conturate și prezența lor în film nu este bine proporționată.
7 – ultimul și cel mai important punct este că POVESTEA are culoarea maro, ne este prezentată o bogăție urmărită de un răufăcător neconvingător, un sclav exagerat de serios ce donează bani curvelor și un englez ce caută răzbunare pentru un ochi vânăt. Nu se leagă firele narațiunii pentru că nu există narațiune.

Atât e de ajuns, mi-am spus of-ul și sper ca RZA să se rezume la Soundtrack-uri și roluri secundare de acum încolo, că de altfel merită un Bitch Slap cu un Iron Fist.

Reclame